O nas

Autorski projekt dwójki przyjaciół których połączyło zamiłowanie do motocykli INDIAN oraz prowadzony przez każdego z nich biznes w sektorze gastronomii. Jeden z nas jest producentem wykwintnych steków z długo dojrzewającej wołowiny oraz jagnięciny, natomiast drugi jest właścicielem sieci znanych cukierni w Poznaniu. Przy tworzeniu naszego wspólnego projektu jakim jest Restauracja INDIAN STEAK, współpracuje z nami zespół nietuzinkowych i wykwalifikowanych specjalistów z branży gastronomicznej, dla których gastronomia to nie praca lecz sens życia.

Naszą wspólną misją jest stworzenie wyjątkowego miejsca, w którym nie tylko będzie można zjeść wykwintne i obfite dania w umiarkowanych cenach, ale również dowiedzieć się wszystkiego na temat steków, długo dojrzewającej wołowiny, BBQ, grillowania czy sposobów przyrządzania potraw.

Indian Steak to wyjątkowe miejsce, w którym nie tylko można zjeść wykwintne i obfite dania w umiarkowanych cenach, ale również dowiedzieć się wszystkiego na temat steków, długo dojrzewającej wołowiny, BBQ, grillowania czy sposobów przyrządzania potraw.

Dostępna oferta steków (steki z grilla BBQ podawane na gorącym kamieniu)
• Tournedo Steak – stek ze środkowej części polędwicy wołowej
• T-Bone Steak – stek z rostbefu z kością z polędwicą
• Fiorentina Steak – stek z rozbefu z kością z dużą polędwicą
• Rib Eye Steak – stek z antrykotu bez kości XL / XXXL
• Sirloin Bone Steak – stek z rostbefu z kością
• Tomahawk Steak – stek z antrykotu z kością żebrową
• Stek Black Angus z łopatki
• Kotlet jagnięcy z kostką 

W restauracji można skosztować także pysznych burgerów z długo dojrzewającej wołowiny oraz dania z wieprzowiny rasy mangalica.
Indian Steak to nie tylko dania mięsne. W restauracji można także zjeść potrawy z drobiu, ryb, ale także sałatki, zupy i desery

Na uwagę zasługuje także stylowy bar, w którym znajdziecie bogatą ofertę alkoholi, drinków, piwa, napojów bezalkoholowych.

W sklepiku zlokalizowanym w restauracji można ponadto zakupić różnego rodzaju steki, jak i wyroby wędliniarskie takie jak kiełbasa, szynka, wędzony boczek, wędzona słonina, wędzony baleron i inne smakołyki przygotowywane wg. tradycyjnych receptur.

Mięso podawane w Indian Steak jest produkowane przez firmę KONKRET, posiadającej największy wybór steków w Polsce, z najlepszej, soczystej, długo dojrzewającej wołowiny. Firma Konkret pierwszą wiedzę o produkcji steków zdobyła na szkoleniu w USA w 1997 roku. Produkcję steków rozpoczęła w 1998 roku.
Restauracja posiada wyjątkowy klimat, rodem z „dzikiego zachodu”. Ciekawe, przestrzenne wnętrza zachęcają do dłuższych odwiedzin.

Szefem Kuchni Restauracji Indian Steak jest Dawid Kośla

Dyrektorem Sieci Restauracji jest Piotr Flis

Manager Restauracji jest Maciej Rutkowski